جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله چالون

مشاهده وضعیت هوای قله چالون در هفت روز آینده
چالون یکی از قلل مرکزی کوههای تخت سلیمان است که در انتهای دره یخچال علم چال قد برافراشته است. از سمت شمال- چالون به قله ۴۴۷۲ متری سیاه کمان متصل می شود و از سمت جنوبشرق (از طریق حط الراسی نسبتا طولانی که نقطه بی نامی با ارتفاع تقریبی ۴۴۵۰ متر را شامل میشود) به قله ۴۶۰۴ متری سیاه سنگ ارتباط میابد.
چالون و دره یخچال علم چال از سمت شمالغرب
قلل چالون و سیاه کمان معمولا طی یک برنامه دو تا سه روزه صعود میگردند. نقطه شروع شهرک رودبارک (ارتفاع ۱۴۰۰ متر) در سمت شمالشرق چالون می باشد. پناهگاه سرچال (۳۷۵۰ متر) مکان معمول شب مانی در منطقه میباشد.
در ونداربن جاده کمی به سمت بالا ادامه میابد و به مسیر پاکوب مشخصی منتهی میگردد. تابلو راهنما ما را به سمت علم کوه/سرچال هدایت میکند. پاکوب را به بالا ادامه میدهیم تا در ارتفاع ۲۷۰۰ متری به سنگ بسیار بزرگی به نام کشتی سنگ میرسیم. در این مکان پاکوب از جویباری عبور کرده و به سمت چپ آن میرود. ادامه مسیر در ارتفاع ۳۷۵۰ متری ما را به پناهگاه سرچال میرساند.
از پناهگاه سرچال قله علم کوه و سیاه سنگ به خوبی قابل رویت میباشند. قله میان سه چال نیز در جلوی علم کوه و سیاه سنگ دیده میشود. دو دره در پیش رویمان در مقابل قله ها دیده میشوند. دره دست چپی (که به یخچال علم چال میرسد) دره مورد نظر ماست.
از پناهگاه-پاکوب را به سمت جنوب ادامه میدهیم. پس از مدت کوتاهی کف دره را پوشیده از تحته سنگهای بزرگ یخچال علم چال میابیم. دقت میکنیم تا مسیر را در میان سنگهای بزرگ گم نکنیم. قله سیاه سنگ در پیش رویمان نمایان است. نقطه بی نامی به ارتفاع 4450 متر در سمت چپ قله سیاه سنگ دیده میشود. گردنه 4400 متری چالون بین قله سیاه سنگ و نقطه 4450 متری قرار گرفته است. در ارتفاع 4000 متری دره یخچال علم چال به سمت غرب گردش میکند و دیواره شمالی قله علم کوه تماما نمایان میگردد. ما به سمت غرب نمی رویم بلکه مسیر را به سمت جنوب ادامه می دهیم تا به پای قله سیاه سنگ میرسیم. از شیبی بسیار تند که تا اواسط تابستان پوشیده از برف می ماند بالا می رویم تا به گردنه چالون می رسیم.در گردنه چالون به سمت شمالشرق پیچیده و خود را به بالای نقطه 4450 متری می رسانیم. امتداد خط الراس ما را به قله چالون می رساند. کمی دست به سنگ شدن و بالا و پایین شدن به روی این خط الراس لازم است.

شهرهای نزدیک :
این کوه از دیدگاه تقسیمات کشوری، در منطقهٔ تخت سلیمان در شهرستان کلاردشت در استان مازندران قرار دارد. کلاردشت نزدیک‌ترین شهر استان مازندران به این منطقه و پراچان و طالقان نزدیکترین شهرها در استان البرز به علم‌کوه هستند. از جبههٔ شمالی این کوه مشرف به کلاردشت و در جبهه جنوبی نیز این کوه مشرف به طالقان است.
رشته کوه:
رشته کوه البرز
مسیرهای صعود:
با توجه به اینگه قله در مجوعه قلل علم کوه واقع شده و در نزدیکی قله علم کوه می باشد می توان از مسیرهای دسترسی علم کوه برای صعود به این قله استفاده کرد
با توجه به ارتباط علم کوه با کوه‌های اطراف و وجود دیواره و گرده، برای رسیدن به آن راه‌های بسیاری وجود دارد. مسیرهای رایج صعود به علم کوه را می‌توان به دو مسیر کوهپیمایی جنوبی، یک مسیر کوهنوردی شمالی و یک مسیر دیواره‌نوردی تقسیم‌بندی کرد.
مسیر جبهه جنوبی؛ مسیر کوهپیمایی که از رودبارک آغاز می‌شود و با گذر از ونداربن، تنگ گلو و حصار چال از سمت جنوبی به قله علم‌کوه می‌رسد، ساده‌ترین مسیر صعود به قله است؛ که معمولاً با شب مانی در دشت حصار چال همراه است.
مسیر جبهه شمالی؛ مسیر کوهپیمایی شمالی هم از رودبارک آغاز می‌شود و با گذر از ونداربن، پناهگاه سرچال، علم‌چال و گردنهٔ سیاه سنگ از سمت شرق به قله علم‌کوه می‌رسد. این مسیر به عنوان یکی از سخت‌ترین مسیرهای کوهپیمایی در ایران محسوب می‌شود و غالباً با یک شب مانی در پناهگاه سرچال همراه است.
مسیر گرده آلمان‌ها؛ مسیر کوهنوردی که از رودبارک آغاز می‌شود و با گذر از ونداربن، پناهگاه سرچال، علم‌چال و گرده آلمان‌ها دقیقاً از سمت شمال به قله علم‌کوه می‌رسد. این مسیر از لحاظ زمانی کوتاه‌تر از مسیر سیاه سنگ است ولی نیازمند ابزار فنی می‌باشد و مانند آن، غالباً با یک شب مانی در پناهگاه سرچال همراه است.
مسیر دیواره شمالی؛ مسیر دیواره‌نوردی هم از رودبارک آغاز می‌شود و با گذر از ونداربن، پناهگاه سرچال، علم‌چال و دیواره شمالی به قله می‌رسد که با توجه به تعدد مسیرهای دیواره علم صعود متفاوتی خواهد بود.

ارتفاع قله:
4433
عوارض طبیعی موجود:
دیواره علم کوه در جبههٔ شمالی این قله، دیواره‌ای به طول ۶۵۰ متر وجود دارد که یکی از زیباترین و مشکل‌ترین دیواره‌های دنیا به‌شمار می‌رود. منطقهٔ علم کوه دارای ۴۷ قلّهٔ بالای ۴۰۰۰متر است.
جبههٔ شمال-شمال شرقی قلهٔ علم کوه از یک دیوارهٔ تقریباً ۵۵۰ متری گرانیتی تشکیل شده. اگر جایی ارتفاع ۸۰۰ متر برای این دیواره ذکر شده، اشتباه نیست چرا که یخچال علم چال به ارتفاع تقریبی - میانگین ۴۰۵۰ متر در پای این دیواره با شیب نسبتاً تندی به آن رسیده‌است؛ و ارتفاع تقریبی ۸۰۰ متر که بعضاً در منابع ذکر شده با احتساب این قسمت می‌باشد. جنس این دیواره از نوع گرانیت متخلخل و به رنگ حنایی روشن است. از دیر باز قلهٔ علم کوه و دیوارهٔ آن مورد توجه کوهنوردان بوده‌است. نه تنها کوهنوردان ایرانی، بلکه کوهنوردان آلمانی، فرانسوی، انگلیسی، ایتالیایی و… نیز بر روی مسیرهای متعدد این دیواره صعود انجام داده‌اند. مسیر گردهٔ آلمان‌ها-فرانسوی‌ها از اولین مسیرهای گشوده شده روی گرده این دیواره می‌باشد.
یخچال های علم کوه
قلل علم کوه

طول مسیر:

زمان  مناسب برای صعود به قله:

وضع آب و هوای منطقه:

بهترین فصل صعود به قله:
بهترین زمان صعود به علم کوه نیمه دوم تیر است. پاییز و زمستان علم کوه با برف سنگین، طوفان و ریزش متوالی بهمن‌های سنگین همراه است بهار هر سال نیز این وضعیت ادامه دارد.
یخچال ها:
سرچال، علم چال، تخت سلیمان،مرجیکش، خرسان،هفت خوان،چالون،شانه کوه واسپلیت
چالش های موجود در مسیر:
یکی از اولین و مهم‌ترین نکات احتیاطی در صعود به این کوه، انتخاب زمان مناسب است. بیشتر صعودها در فصل تابستان که سرما کمتر است، انجام می‌شوند. به‌علاوه بهتر است با گروه سفر کنید، به‌خصوص اگر تجربه زیادی در کوه‌نوردی یا سنگ‌نوردی ندارید.
برای جلوگیری از گم‌شدن در مسیر، بهتر است نقشه راه را به همراه داشته باشید تا بتوانید موقعیت خود را نسبت‌به مسیر اصلی بسنجید. گم‌شدن در مسیر کوهستانی لزوما ارتباطی به شلوغ‌بودن آن ندارد. در مهی غلیظ، ممکن است بسیاری از افراد راه نامناسبی برای صعود یا فرود انتخاب کنند. این موضوع خطرات بسیاری به‌همراه دارد.
حتما میزان کافی آب و تنقلات به‌همراه داشته باشید تا کمتر دچار خستگی و ارتفاع‌زدگی شوید. آب کافی جریان خونتان را راه می‌‌اندازد و اکسیژن بیشتری به بافت‌های بدنتان می‌رساند. برای اینکه صعود بهتری داشته باشید، با سرعتی قدم بردارید که ضربان قلبتان بالا نرود و به نفس‌نفس نیفتید. راه‌رفتن سریع باعث خستگی زودهنگام و ازدست‌‌دادن انرژی می‌شود.
برای صعود از قسمت دیواره‌های علم کوه باید حتما تجربه دیواره‌نوردی داشته باشید و تجهیزات لازم را همراه خود ببرید. به‌سرپرستی یک کوه‌نورد حرفه‌ای و آشنا به مسیر، سفرتان را آغاز کنید. آفتاب‌سوختگی در ارتفاعات را جدی بگیرید. تابش آفتاب بر پوست در ارتفاعات بالا، منجربه مشکلات پوستی می‌شود؛ پس بهتر است حتما از لباس پوشیده، کلاه و کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
ارتفاع این قله زیاد است و ممکن است کسانی که به ارتفاع زیاد عادت ندارند، دچار مشکلاتی چون سردرد، سرگیجه و تهوع شوند. بهتر است پیش از صعود به علم کوه، جهت هم‌هوایی، به قله‌های کم‌ارتفاع‌تر صعود کنید تا تجربه لذت‌بخش‌تری داشته باشید. اگر کسی از همراهان شما دچار ارتفاع‌زدگی شدید شد، باید با رعایت احتیاط از کوه فرود بیاید تا با کاهش ارتفاع، به حالت عادی برگردد.

آبشارها و چشمه های مسیر:

جان پناه ها و محل های تامین آب:
پناهگاه سرچال (۳۷۵۰ متر)
پوشش گیاهی منطقه:
ارس خزنده، گیاهان بالشتکی مثل کلاه میرحسن، چوبک و گون
پوشش جانوری منطقه:
کل و بز، خرس قهوه ای، پلنگ، گرگ، شغال، روباه، کبک دری و معمولی
منابع محتوای ثبتی:

گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]