#تنگه_چاهکوه#جواهر_طبیعت_قشم#گردشگری_قشم#عجایب_هفتگانه_قشم#زیبایی_تنگه_چاهکوه#گردش_در_ژئوپارک_قشم#طبیعت_زنده_تنگه_چاهکوه#مقصد_سفر_تنگه_چاهکوه

معرفی تنگه چاهکوه: آبیاری طبیعت در قلب جواهرات ژئوپارک قشم

تنگه چاهکوه، یکی از جواهرات طبیعی در خود جزیره زیبای قشم، جایگاه خود را با افتخار در قلب ژئوپارک قشم دارد. این تنگه با جذابیت‌ها و زیبایی‌های خاص خود، عنوان یکی از عجایب هفت‌گانه قشم را به دلیل ویژگی‌های طبیعی و موقعیت جغرافیایی جذاب، ایفا می‌کند. به همین دلیل، در این مقاله از قله، سفری کوتاه به این نقطه دلنواز از زیبایی‌ها و ویژگی‌های منحصر به فرد تنگه چاهکوه آغاز می‌شود. در ادامه با قله همراه باشید.
تنگه چاهکوه کجاست؟


جزیره زیبای قشم با ۱۵۰۰ کیلومتر مربع وسعت، بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس محسوب می‌شود و در تنگه هرمز قرار دارد. جهت‌گیری این جزیره از شمال شرق به جنوب غرب است. قشم جاذبه‌های بی‌نظیر و حیرت‌آوری را در دل خود گنجانده است و هفت جاذبه اصلی در آن وجود دارد که به عجایب هفت‌گانه قشم مشهور هستند.
عجایب هفت‌گانه قشم از جاهای دیدنی هرمزگان محسوب می‌شوند و در محدوده ژئوپارک قشم واقع شده‌اند. ژئوپارک به منطقه‌ای اطلاق می‌شود که چند پدیده زمین‌شناسی، طبیعی، فرهنگی و زیستی شاخص و منحصربه‌فرد در آن وجود داشته باشد. ژئوپارک قشم، اولین و تنها ژئوپارک در خاورمیانه است که سال ۲۰۰۶ در شبکه جهانی ژئو‌پارک‌ها به ثبت یونسکو رسید. کشور ایران بعد از مالزی، چین، کره، ویتنام و ژاپن به‌عنوان ششمین کشور آسیایی شناخته می‌شود که دارای ژئوپارک است.
تنگه چاهکوه از عجایب هفتگاه قشم است و یکی از سایت‌های اصلی ژئوپارک قشم محسوب می‌شود. این تنگه در بخش غربی سواحل شمالی جزیره قشم و در قسمت مرکزی ژئوپارک قرار دارد. تنگه چاهکوه جاذبه‌ای طبیعی و خارق‌العاده در منطقه‌ای به نام شهاب است که در ۷۰ کیلومتری قشم و نزدیک به روستای چاهوی شرقی واقع شده است.
تنگه چاهکوه با فرودگاه بین‌المللی قشم ۴۲ کیلومتر فاصله دارد. فاصله این تنگه با اسکله مسافربری شهید ذاکری ۹۳ کیلومتر و تا بندر لافت ( جابه‌جایی همراه با خودرو) حدودا ۵۵ کیلومتر است.
مسیر دسترسی به تنگه چاهکوه قشم


برای رفتن به تنگه چاهکوه قشم ابتدا باید خود را از مسیرهای زمینی به بندرعباس برسانید. با خودروی شخصی، اتوبوس یا قطار می‌توان به بندرعباس سفر کرد. فاصله تهران تا بندرعباس بسته به مسیری که انتخاب می‌کنید بین ۱۲۷۶ تا ۱۵۱۰ کیلومتر است و حدود ۱۵ ساعت زمان می‌برد. اگر با خودروی شخصی به بندرعباس سفر کرده‌اید و می‌خواهید با لندی‌گراف، خودرو را به جزیره ببرید؛ باید به بندر پل در ۸۲ کیلومتری مرکز بندرعباس بروید. پیمودن این مسیر حدودا یک ساعت زمان می‌برد. از این اسکله با شناور به بندر لافت منتقل می‌شوید. عبور از بندر لافت به تنگه چاهکوه حدود ۴۷ دقیقه زمان می‌برد.
اگر قصد بردن خودرو شخصی به جزیره را ندارید و از طریق مسیر ریلی خود را به بندر عباس رسانده‌اید، بهترین مسیر، رفتن به اسکله شهید حقانی در هشت کیلومتری  ایستگاه راه آهن است. بعد از حرکت از این اسکله، شناورها بعد حدود یک ساعت و ۱۸ دقیقه در بندر شهید ذاکری پهلو می‌گیرند. در این بندر با اجاره خودرو یا تاکسی، پس از حدود یک ساعت و ۱۹ دقیقه به تنگه چاهکوه می‌رسید. 
شاید آسان‌ترین و راحت‌ترین راه برای سفر به جزیره قشم مسیر هوایی باشد. فاصله هوایی تهران تا قشم حدود ۱,۰۷۰ کیلومتر است و حدود دو ساعت زمان می‌برد. از فرودگاه بین‌المللی قشم با گرفتن تاکسی یا اجاره خوردو، پس از حدود ۳۹ دقیقه به تنگه چاهکوه می‌رسید.
برای رفتن به جاذبه طبیعی تنگه چاهکوه قشم ابتدا باید از میدان درگهان قشم وارد جاده غربی شوید. در این مسیر بعد از دو کیلومتر، دو راهی دیرستان نمایان می‌شود که باید به مسیر مستقیم ادامه دهید. بعد از حدود ۱۱ کیلومتر و گذر از یک میدان، وارد اولین جاده سمت راست شوید. در این مسیر بعد از ۳۹ کیلومتر به روستای چاهوی شرقی خواهید رسید و در مسیر سمت چپ بعد از حدود دو کیلومتر تنگه چاهکوه خودنمایی می‌کند. راه دسترسی به تنگه چاهکوه کاملا آسفالته و فقط دو کیلومتر پایانی خاکی است.
    آدرس: استان هرمزگان، جزیره قشم، روستای چاهوی شرقی

تاریخچه تنگه چاهکوه


دره چاهکوه را یکی از عجایب ایران می‌دانند. این منطقه چنان زیبا و منحصربه‌فرد است که با قدم گذاشتن در آن احساس می‌کنید وارد سیاره‌ای دیگر شده‌اید. تنگه چاهکوه هنر طبیعت است. فضای دره متفاوت و عجیب به نظر می‌رسد و دست‌خط طبیعت در این نقطه از زمین جور دیگری است. در تنگه، صخره‌هایی با عمق ۱۰۰ متر با ظاهر عجیب قد علم می‌کنند و نا‌خواسته شما را مجذوب عظمت خود خواهند کرد.
اشکال شگفت‌انگیز و بی‌زاویه سنگ‌ها در تنگه چاهکوه، همگان را مبهوت و قدرت طبیعت می‌کنند. سنگ‌ها در دره چنان صاف و صیقلی هستند که گویی با ابر و اسفنج طرف هستیم. بازدیدکنندگان در دره به این فکر فرو می‌روند که چگونه زمان با اهرم آب و باد بر ماهیت سخت سنگ غلبه کرده است.
فرآیندهای طبیعی دست‌به‌دست هم داده‌اند و طی میلیون‌ها سال، با صبر و حوصله این اثر هنری منحصربه‌فرد را ساخته و پرداخته‌اند. این تنگه دارای صخره‌هایی است که در طول زمان به‌طور شگفت‌انگیزی فرسایش یافته‌ و ظاهری به خود گرفته‌اند که فقط در چند نقطه محدود جهان می‌توان شبیه آن را مشاهده کرد. صخره‌های آهکی این منطقه با وزش بادهای تند و جاری شدن آب، طی میلیون‌ها سال، ظاهر کنونی خود را به دست آورده‌اند.
در ورودی تنگه چاهکوه تندیسی طبیعی وجود دارد که به «سه سر نگهبان» شهرت یافته است. بعد از تندیس چهار چاه وجود دارد که محلی برای ذخیره آب شیرین ساکنان اطراف تنگه است. تنگه چاهکوه، از صدها سال پیش به‌عنوان مهم‌ترین منبع تامین آب شیرین برای جزیره و ساکنان اطراف خود بوده است. این منطقه از نظر بومیان منطقه مقدس است و به‌عنوان دره مقدس شناخته می‌شود. دلیل این باور به گذشته‌های دور بازمی‌گردد؛ زمانی که بومیان منطقه از آبی که در چاه‌ها و چاله‌های آن جمع می‌شد؛ برای شفای بیماران خود استفاده می‌کردند.

علت نامگذاری تنگه چاهکوه


نام تنگه چاهکوه از ترکیب دو بخش «چاه» و «کوه» تشکیل شده است که به کابرد تنگه به‌خصوص در گذشته بازمی‌گردد. چاه‌ها و حفره‌های طبیعی شکل گرفته در دل دیواره و کف تنگه یکی از دلایل این نام گذاری بوده‌اند. دلیل دیگر و شاید اصلی این نام‌گذاری وجود چهار حلقه چاه در نقطه شروع تنگه است که توسط ساکنان روستاهای نزدیک تنگه چاهکوه حفر شده‌اند و امکان ذخیره آب شیرین و نزولات جوی را در طول سال فراهم می‌کنند. این چاه‌ها به‌عنوان منبعی برای ذخیره آب شیرین برای تابستان قلداد می‌شوند و آب‌های جاری و باران در آن‌ها باقی می‌مانند.
در مسیر تنگه چاهکوه کانال باریک جوی مانندی وجود دارد که آب را به داخل چاه‌ها هدایت می‌کند. این کانال‌ها و چاه‌ها از قدمت ۴۰۰ ساله برخوردارند. غالب اوقات یک نگهبان بر سر  چاه‌های تنگه چاهکوه حضور دارد و با خوش‌رویی برای کسانی که آب طلب کنند، از چاه آب می‌کشد.

ساختار تنگه چاهکوه


دلیل اصلی شکل‌گیری تنگه چاهکوه و دره‌های مشابه آن، شکستگی ایجاد شده در یک طاقدیس بزرگ است. طاقدیس‌ها چین‌خوردگی‌های طاق مانند زمین هستند که در ایجاد جاذبه‌های دیگر قشم، همچون گنبد نمکی و غار نمکدان نیز تاثیر داشته‌اند. نیروهای طبیعی زمین سبب شده‌اند تا یک گسل، کوه سنگی یک‌پارچه را به‌صورت ضربدری برش دهد و چهار تنگه ایجاد کند. تنگه چاهکوه و آنچه در آن به چشم می‌خورد نتیجه سال‌های طولانی فرسایش به‌وسیله باد، آب باران، بارش‌های سیل‌آسا و شدید و نور آفتاب است.تنگه چاهکوه به رشته کوه‌های زاگرس مرتبط می‌شود. این تنگه در واقع شامل دره اصلی و دره عمود بر آن می‌شود و شکلی مانند چهارراه را تشکیل می‌دهد. چاهکوه از چهار طرف دارای چهار تنگه است که دیواره‌های آن‌ها به هم رسیده‌اند و از همه از آن‌ها می‌توان وارد تنگه شد. وقتی از یک طرف وارد تنگه شویم پس از پیمایش مسیر نسبتا کوتاهی به دو شکاف در دو سوی خود برخورد می‌کنیم که هرکدام ما را به مسیر جدیدی با ویژگی‌های جدید هدایت می‌کنند. مسیر تنگه چاهکوه از سمت شمال به جنوب کم‌عرض‌ می‌شود و شیب آن افزایش پیدا می‌کند. تغییر عرض تنگه و شیب آن نشان از سیلابی بودن دره دارد. در انتهای دره، مسیر به‌شکل حرف انگلیسی (V) درمی‌آید. در  این بخش از تنگه فاصله دو دیواره به نیم‌متر می‌رسد؛ در حالی که هنوز دیواره‌ها بسیار بلند هستند. این شرایط سبب می‌شود فضای تنگه بسیار تاریک به نظر برسد؛ اما آسمان به وضوح از لایه‌های دیواره‌ها خودنمایی می‌کند.
دیواره‌های رسوبی تنگه چاهکوه از ماسه سنگ‌های آهکی سست و لایه‌های میانی مارن قرمز، سیلت و آهک تشکیل شده‌اند‌. وجود این مواد در ساختار تنگه، مسیر را برای فرسایش و انحلال مستعد ساخته‌ است. شیارها و خطوط فرسایشی موازی در دیواره‌ها عمق زیادی دارند و فرم قاشقی یا قیفی به خود گرفته‌اند. در کف تنگه چاهکوه حفره‌های کم‌عمق طبیعی به چشم می‌خورند که آب باران برای مدتی در آن‌ها ذخیره می‌شود.
آهک یا بی‌کربنات کلسیم موجود در دیواره تنگه نسبت به اسید موجود در آب بارن واکنش نشان می‌دهد و در آن حل می‌شود. این فرآیند شکاف‌ها و حفره‌های کوچک ایجاد می‌کند. آب نمی‌تواند به این سنگ‌ها نفوذ کند؛ به همین دلیل این فرسایش لایه به لایه رخ می‌دهد و آب پس از چرخیدن در حفره‌ها دوباره بیرون می‌ریزد یا تبخیر می‌شود. تکرار این فرآیند در طول زمان سبب می‌شود حفره‌ها روز به روز بزرگ‌تر شوند و طی میلیون‌ها سال شیارهای عمیق و طویل و انواع حفره‌های عدسی، قاشقی و کروی شکل در دیواره و کف دره شکل بگیرد.
پوشش گیاهی منطقه چاهکوه درخت و درختچه است که با آب و هوای بیابانی و استوایی منطقه سازگار هستند. با اینکه تنگه چاهکوه مسیر آب است؛ اما به‌جز مقدار کمی علف و خار بیاببانی محدود، درون تنگه پوشش گیاهی خاصی وجود ندارد. چاه‌های طبیعی موجود در منطقه سبب شده‌اند که ۱۶ گونه جانور و پرنده در آن زندگی کنند. زیستگاه نوعی غزال، از گونه های ارزشمند حیوانی، در این منطقه است.

تفریحات تنگه چاهکوه


عکاسی از تفریحات اصلی سفر به تنگه چاهکوه است. عکاسان حرفه‌ای همه روزه با تجهیزات خود به تنگه سفر می‌کنند. جغرافیای خاص تنگه سوژه‌های عکاسی بسیاری پیش روی افراد می‌گذارد. لحظه‌به‌لحظه حرکت در مسیر تنگه برای عکاسی مناسب است.
دیواره‌های بلند تنگه چاهکوه پر از حفره‌های طبیعی هستند. این مکان برای سنگ‌نوردی گزینه‌ای عالی و ایدئال به‌نظر می‌رسند؛ البته انجام این ورزش نیاز به تجهیزات حرفه‌ای و مهارت کافی دارد.
هوا در تنگه چاهکوه بسیار پاکیزه است و همین امر سبب شده است که آسمان تنگه در شب نمایی متفاوت داشته باشد. بهتر است سکونت در خانه‌های اطراف تنگه را برای تماشای آسمان پر ستاره شب از دست ندهید.

امکانات رفاهی تنگه چاهکوه


در تنگه زیبای چاهکوه امکانات رفاهی نسبتا خوبی وجود دارد. وجود سرویس بهداشتی، هایپر مارکت، اقامتگاه بومگردی و رستوران در روستای چاهوی شرقی از این جمله هستند. وقتی با خودرو به ابتدای تنگه می‌رسید، محل مناسبی برای پارک خودرو وجود دارد و کیوسک نگهبانی در آنجا مستقر است. نیمکت، سطل زباله و فروشگاه صنایع‌دستی و سوغات در ورودی تنگه فعال وجود دارند؛ اما درون تنگه امکانات خاصی فراهم نیست.
بهترین زمان بازدید از تنگه چاهکوه
جزیره قشم در منطقه گرمسیری واقع شده است و ساکنان آن در فصل تابستان رطوبت هوای بالا و شرایط شرجی را تجربه می‌کند. از این‌رو اواخر بهار و تابستان زمان مناسبی برای سفر به قشم نیست. فصل‌های خنک‌تر و نیمه دوم سال بهترین زمان برای سفر به این جزیره هستند. اوایل بهار نیز برای سفر به قشم و تنگه چاهکوه پیشنهاد می‌شود.

شرایط بازدید از تنگه چاهکوه


در بازدید از تنگه چاهکوه لازم است تجهیزاتی همچون دوربین عکاسی، کفش کوهنوردی یا پیاده‌روی مناسب و قمقمه آب به‌همراه داشته باشید. ممکن است در بازدید از تنگه چاهکوه به خوراکی‌های مقوی و انرژی‌بخش نیاز پیدا کنید. بهتر است این خوراکی‌ها فضای کمی را اشغال کنند تا حمل آن‌ها سبب خستگی شما نشود. حتما کسیه برای جمع‌آوری زباله‌ها به‌همراه داشته باشید. اگر قصد کمپینگ در اطراف تنگه را دارید؛ به‌همراه داشتن چادر مسافرتی، پتو یا کیسه خواب و چراغ قوه لازم است.

در سفر به تنگه چاهکوه کجا اقامت کنیم؟


هنگام سفر به تنگه چاهکوه گزینه‌های مختلفی برای اقامت پیش روی مسافران قرار دارد. تنگه چاهکوه حدود ۹۰ کیلومتر با مرکز قشم و هتل‌ها فاصله دارد و اگر برای اقامت خود گزینه هتل را انتخاب کنید؛ باید برای بازدید از تنگه چاهکوه و جاذبه‌های اطراف آن، با خوردو به تنگه چاهکوه سفر کنید.
گزینه دیگر برای اقامت و بازدید از تنگه چاهکوه، اجاره خانه یا سوئیت در روستاهای اطراف تنگه است. این خانه‌ها معمولا امکانات خوبی برای اقامت دارند.
اقامتگاه‌های بومگردی گزینه دیگری برای اقامت در اطراف تنگه چاهکوه هستند. اقامتگاه‌های بومگردی «آفتاب» و «نیچدار» در فاصله کمی از تنگه چاهکوه قرار دارند و برای سکونت مناسب هستند. اقامتگاه بومگردی نچیدار در فاصله سه کیلومتری تنگه قرار دارد.
کمپینگ یکی از گزینه‌های اقامت در قشم و تنگه چاهکوه است. فقط باید از امن بودن محیط برای این کار اطمینان حاصل کنید.

نکات سفر به تنگه چاهکوه قشم


تنگه چاهکوه قشم یک اثر طبیعی منحصربه‌فرد است که طی میلیون‌ها سال شکل هنری امروزی خود را به دست آورده است؛ پس لازم است گردشگران نسبت به حفظ و آسیب نرساندن به آن حساس باشند. مسافران باید از یادگاری نوشتن بر دیواره تنگه، کندن و جابه‌جا کردن سنگ‌ها خودداری کنند.
در طول تنگه چاهکوه سطل زباله‌ای وجود ندارد و بازدیدکنندگان باید زباله‌های خود را در کیسه‌ای جمع کنند تا سبب زشتی محیط تنگه نشوند. افراد می‌توانند با جمع‌آوری زباله‌هایی که در تنگه رها شده است به حفظ و بقای این تنگه زیبا کمک بسیاری کنند.
توجه و احترام به سنت‌ها و آداب منطقه، افراد بومی و احترام به آن‌ها از نکات مهم سفر است. در تنگه چاهکوه تلفن‌های همراه آنتن ندارند و بهتر است قبل از سفر به تنگه، دوستان خود را مطلع کنید. در گذر از قسمت‌های پرشیب تنگه باید بسیار احتیاط کنید و مراقب افراد کوچک‌تر و مسن باشید.

دیدنی‌ های اطراف تنگه چاهکوه


در اطراف و نزدیکی تنگه چاهکوه قشم جاهای دیدنی مختلفی وجود دارند که با برنامه‌ریزی خوب، می‌توان در یک روز از آن‌ها بازدید کرد. در ادامه به معرفی تعدادی از معروف‌ترین جاذبه‌های اطراف تنگه چاهکوه می‌پردازیم.

دره ستارگان


دره ستارگان قشم پدیده طبیعی، خاص و منحصربه‌فرد در جزیره قشم است که با تنگه چاهکوه یک ساعت فاصله دارد. این دره قدمتی بیش از دو میلیون سال دارد و مخروط‌های نوک تیز، ستون‌های عظیم و دیواره‌های بلند آن چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کنند. این اثر طبیعی در اثر فرسایش‌های شدید ناشی از رگبارهای فصلی، آب‌های سطحی و تندبادها و طول زمان شکل گرفته است. حفره‌های موجود در ستون‌ها سبب می‌شوند که هوا به‌راحتی درون آن‌ها نفوذ کند. بومیان منطقه معتقد هستند که برخورد یک شهاب سنگ سبب شکل‌گیری این دره شده است.

جنگل حرا قشم


جنگل حرا قشم از جاذبه‌های طبیعی معروف جزیره به شمار می‌رود که به‌دلیل اکوسیستم خاص خود بسیار مود توجه طبیعت‌دوستان قرار گرفته است. برای بازدید از این جاذبه، باید با قایق به دل آب‌های شور خلیج فارس زد.
جنگل‌های حرا در قشم از جمله میراث طبیعی کشور محسوب می‌شوند. این جنگل‌ها طی سالیان زیاد توانسته‌اند سازگاری خوبی با سواحل جزر و مدی آب شور پیدا کنند و درختان آن گونه‌های گیاهی بسیار مقاومی هستند. مردم بومی در زمان مد به جنگل می‌روند و به هرس شاخ و برگ درختان مشغول می‌شوند. این کار هم به پر بار شدن جنگل کمک می‌کند و هم از شاخه‌های بریده شده برای مصارف شخصی یا فروش استفاده می‌کنند. فاصله جنگل‌های حرا تا تنگه چاهکوه حدود ۲۰ دقیقه است.

غار نمکدان


غار نمکدان قشم با ۶,۴۰۰ متر عمق، طولانی‌ترین غار در کوه گنبد نمکی قشم و طولانی‌ترین غار نمکی جهان است. کوه گنبد نمکی، بلند‌ترین بخش جزیره قشم است. سن نمک‌های این غار به دوره پیش‌کامبرین بازمی‌گردد و حدود ۵۷۰ سال قدمت دارد. غار نمکدان قشم در فاصله ۴۴ کیلومتری تنگه چاهکوه واقع شده است و این دو جاذبه حدود یک ساعت با هم فاصله دارد.

جزایر ناز


جزایر ناز قشم از جمله جاذبه‌های طبیعی معروف قشم هستند که در یک کیلومتری ساحل و در احاطه آب‌های خلیج فارس قرار دارند. جزایر ناز متشکل از دو جزیره هستند و مساحت آن‌ها تقریبا ۳۰ هزار متر مربع است. این جزایر با دیواره‌های صخره‌ای احاطه شده‌اند. در زمان جزر، چند صخره از آب بیرون می‌زنند و با باریکه‌ای از شن‌های درخشان به جزیره قشم متصل می‌شوند. این پدیده بسیار جالب و شگفت‌انگیز است. این باریکه یک کیلومتری «تامبولو» نامیده می‌شود. گردشگران با عبور از آن به جزایر ناز می‌روند. منظره موج‌های خروشان، غروب و طلوع خورشید در این بخش جزیره بسیار متفاوت است. جزایر ناز با تنگه چاهکوه حدود یک ساعت فاصله دارند.

منبع : کجارو

#تنگه_چاهکوه#جواهر_طبیعت_قشم#گردشگری_قشم#عجایب_هفتگانه_قشم#زیبایی_تنگه_چاهکوه#گردش_در_ژئوپارک_قشم#طبیعت_زنده_تنگه_چاهکوه#مقصد_سفر_تنگه_چاهکوه


#هگمتانه #تاریخ_ایران #تمدن_باستان #ایرانگردی #همدان #اکباتان #باستان_شناسی #گردشگری_تاریخی #جاذبه_های_ایران #پایتخت_مادها #تپه_هگمتانه #فرهنگ_ایران #ایران_باستان #مادها #میراث_فرهنگی
"هگمتانه؛ نخستین پایتخت ایران و گنجینه‌ای از تمدن باستان"
هگمتانه، یکی از کهن‌ترین شهرهای جهان و نخستین پایتخت ایران، نمادی از عظمت تمدن مادها است. این شهر که در زبان یونانی به نام "اکباتان" شناخته می‌شد، در دل همدان امروزی جای گرفته، گنجینه‌ای از تاریخ، فرهنگ و هنر ایرانی به شمار می‌رود. بقایای تپه هگمتانه و آثار به‌جامانده از این تمدن، هر ساله میزبان علاقه‌مندان به باستان‌شناسی و گردشگری است. در این مقاله از قله به معرفی این شهر تاریخی و اهمیت آن در تاریخ ایران می‌پردازیم. در ادامه با قله همراه باشید.
#زیرانداز#طبیعت_گردی#مسافرت#کوهنوردی#تجهیزات_کمپینگ_و_کوهنوردی#تجهیزات_سفر#زیرانداز_مسافرتی#زیرانداز_سفر#زیرانداز_ضدآب
معرفی انواع زیراندازهای مناسب برای سفر و کمپینگ
زیراندازهای سفری یکی از تجهیزات ضروری برای طبیعت‌گردی و کمپینگ محسوب می‌شوند. این زیراندازها معمولا وزن کمی دارند و به‌همین‌خاطر، حمل‌و‌نقل آن‌ها آسان است. زیرانداز سفری علاوه بر اینکه فضایی راحت و تمیز جهت نشستن و استراحت مهیا می‌کنند، مانع نفوذ سرما و برخورد اجسام سخت و تیز مثل سنگ و خار گیاهان به بدن نیز می‌شود. این زیراندازها در جنس‌های مختلف مثل حصیری، فوم فشرده و پارچه‌ای به فروش می‌رسند و برخی از بهترین برندهای تولید زیرانداز شامل «کچوا»، «نیچرهایک»، «بیگ آگنس» و «کلایمیت» می‌شود. در این بخش از قله با انواع زیرانداز بیشتر آشنا شویم. در ادامه با قله همراه باشید.
#رهایی_از_قید_و_بند#وین_دایر#کتاب_انگیزشی#رشد_شخصی#توسعه_فردی#تفکر_مثبت#مدیتیشن#اعتماد_به_نفس#تغییر_زندگی#آگاهی_از_خود
معرفی کتاب رهایی از قید و بندهای ذهنی نوشته وین دایر
کتاب رهایی از قید و بندهای ذهنی نوشته وین دایر، راهنمایی جامع برای افرادی است که به دنبال تغییر و بهبود کیفیت زندگی خود هستند. در این اثر، دایر به بررسی موانع ذهنی و باورهای محدودکننده‌ای می‌پردازد که مانع از پیشرفت فردی می‌شوند. با استفاده از تکنیک‌ها و تمرین‌های عملی، نویسنده به خواننده کمک می‌کند تا الگوهای فکری منفی را شناسایی کرده و به سمت تفکر مثبت و سازنده حرکت کند. این کتاب نه تنها الهام‌بخش است، بلکه ابزارهای لازم برای رهایی از قید و بندهای ذهنی را در اختیار شما قرار می‌دهد و به شما یادآوری می‌کند که توانایی تغییر و ساختن زندگی‌ای شادتر و موفق‌تر را دارید. در این بخش از قله با محتوای این کتاب بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.
#به_سوی_کامیابی#آنتونی_رابینز#کتاب_انگیزشی#موفقیت#رشد_فردی#توسعه_شخصی#کتاب_خوب#کتاب_خوانی#انگیزشی#خودیاری#تغییر_مثبت#کنترل_زندگی#هدفگذاری#کتاب_موفقیت#زندگی_بهتر#قدرت_درون
معرفی کتاب "به سوی کامیابی" اثر آنتونی رابینز
کتاب "به سوی کامیابی" اثر آنتونی رابینز یکی از آثار برجسته در حوزه رشد فردی و موفقیت است که به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان کمک کرده تا به اهداف خود دست یابند. رابینز در این کتاب با زبانی ساده و تأثیرگذار، راهکارهایی عملی برای کنترل احساسات، مدیریت تصمیمات و ایجاد تغییرات پایدار ارائه می‌دهد. او معتقد است که هر فرد می‌تواند با کشف قدرت درونی خود و تمرکز بر اقدامات کوچک و پیوسته، به موفقیت و رضایت در زندگی دست پیدا کند. این کتاب راهنمایی ارزشمند برای افرادی است که به دنبال ایجاد تحولات مثبت و پایدار در زندگی‌شان هستند. در این بخش از قله به معرفی کتاب "به سوی کامیابی" اثر آنتونی رابینز خواهیم پرداخت. برای آشنایی بیشتر با این کتاب در ادامه با قله همراه باشید.
#نیش_کنه#خطرات_کنه#طبیعتگردی_ایمن#کوهنوردی_بدون_خطر#پیشگیری_از_کنه#سلامت_طبیعتگردان#بیماریهای_منتقله_از_کنه#آگاهی_از_کنه#کنه_و_طبیعت#نکات_ایمنی_در_طبیعت
نیش پنهان طبیعت: کنه‌ها و خطرات آن‌ها برای طبیعت‌گردان و کوهنوردان
طبیعت‌گردی و کوهنوردی، هرچند تجربه‌ای لذت‌بخش و آرامش‌بخش است، اما همواره با چالش‌ها و خطرات خاص خود همراه است. یکی از تهدیدات نادیده و کوچک، گزیدگی کنه‌ها است؛ حشراتی که در میان علفزارها و جنگل‌ها پنهان‌اند و ممکن است به سادگی سلامت طبیعت‌گردان را به خطر بیندازند. نیش کنه‌ها، علاوه بر ایجاد واکنش‌های آلرژیک، می‌تواند عامل انتقال بیماری‌های مختلفی باشد که در صورت بی‌توجهی به علائم، پیامدهای جدی به دنبال خواهد داشت. در این مقاله از قله، به بررسی تأثیرات گزیدگی کنه بر سلامت و نکاتی برای پیشگیری از این خطر پنهان در طبیعت می‌پردازیم. در ادامه با قله همراه باشید.
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]

نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید