جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله تنورکان

مشاهده وضعیت هوای قله تنورکان در هفت روز آینده
راه رفتن بر البرز بارزترین ویژگی طبیعت طالقان، وجود ارتفاعات و قلل متعدد و زیباست.رشته‌کوه فرعی طالقان، بخشی ازرشته‌کوه اصلی البرزاست که طول آن حدود90کیلومتر و عرض آن از5 تا 25کیلومتر است.
معروف‌ترین قله رشته طالقان، شاه‌البرز (البرز بزرگ) با بلندای 4200متر از سطح دریاست که در شمال آن، هشت یخچال کوچک، دیدنی و زیبا وجود دارد که جمع مساحت آنها حدود 260000 مترمربع است. پوشش گیاهی غنی و چشمه‌ساران زلال و آبشاران متعدد آن، زیبایی کم‌نظیری به این قله داده است؛ قله‌ای که در عین حال سفره پرباری برای دامداران و مامنی گشاده‌دست برای حیات وحش منطقه است. چهره زیبا و نعمات فراوان شاه‌البرز، این قله را در دیده دلبستگان آن، به هیات زیباترین چکاد جهان‌شان جلوه‌گر ساخته است. شاه‌البرز 5 قله فرعی دارد که بین گردنه مالخانی و تنورکان واقع شده است.شاه البرز، نمونه‌ای است از ده‌ها قله دیگر طالقان که از جمله مهم‌ترین آنها عبارتند از:
قله «صاد» با ارتفاع حدود 4000 متر از سطح دریا در شرق دره جزینان، قلل «کلوان1» و «کلوان2»، «میش‌چال2،1و3» با ارتفاع 4150 تا 4200 متر، قلل «لشکرک کوچک» و «لشکرک بزرگ»، «زرین کوه» یا «ماسه‌چال»، «کاهار بزرگ و کوچک»و قله علم کوه .
این کوه در شمال شهرک طالقان و جنوب شرقی قله ی شاه البرز واقع شده است و دارای سه قله است به نام های قلعه منصور ، پهنه حصار، و تنورکان که از همه بلند تر است.
در شرق قله شاه البرز گردنه معروف تنورکان (تنورخان)، قله کلوان ، قله میش چال و به سمت گردنه هزار چم و کوه های واقع شده در جاده چالوس، کشیده شده است .بخش شمال شرقی کوه های طالقان به سمت منطقه تخت سلیمان، قله ستاره ، گردونکوه ، لشگرک بزرگ و لشگرک کوچک ، که ارتفاعات طالقان را به کوه های غرب استان مازندران، وصل می نماید.

شهرهای نزدیک :
منطقه طالقان استان البرز
قزوین

رشته کوه:
البرز
مسیرهای صعود:
راهنمای صعود:
برای صعود از تهران یا قزوین به شهرک مرکز طالقان می رویم. جاده طالقان از سمت راست جاده تهران قزوین و در 40 کیلومتری قزوین جدا می شود و بعد از عبور از گردنه ای به طرف رودخانه ی شاهرود سرازیر می شود و بعد از رد کردن چند ده به شهرک می رسد. فاصله ی شهرک تا تهران حدود 150 کیلومتر است. از شهرک حدود 5 کیلومتر به طرف شمال می رویم تا به هرنج دهکده ای در پای کوه می رسیم تمام جاده ها آسفالت است. در آخر جاده شهرک هرنج تپه ای هست که در بالای آن وسایل بازی کودکان و عمارت غسالخانه دیده می شود. در سمت چپ تپه هم قبرستان ده هست. می توان از بالا یا از سمت چپ این تپه بالا رفت و از طرف دیگر سرلزیر شد تا به کنار جوی آب برسیم و از آن به بعد از کنار جوی بالا می رویم تا به کنار رودخانه می رسیم. و راه گاهی از سمت راست و گاهی از سمت چپ رودخانه بالا می رود. بعد از حدود 50 دقیقه در سمت راست رودخانه رسوبات زرد رنگ آب معدنی دیده می شود. کمی بالا تر، جای تخت کوچکی هست با یک چشمه در سمت راست آن و یک سنگ چین
از این به بعد از سمت راست دره بالا می روید درسمت راست(شرق) صخره های بزرگ و با اشکال غریب و زیبا دیده می شود.
این گردنه بین قله قلعه منصور » (Gardan)بعد از حدود 1/5 ساعت بالا رفتن از رودخانه و رد کردن قله ای در سمت راست به گردنه ای می رسیم به نام قلعه گردن که همان قله ای است که رد کرده ایم و قله ی بلند تنورکان است. از این گردنه قله تنورکان در سمت شمال دیده می شود و راه مشخصی ندارد و از گردنه تا قله حدود 1 ساعت و ربع راه است. از روی تنورکان قله ی شاه البرز خیلی نزدیک به نظر می رسد.در صورتی که بخواهیم به شاه البرز برویم از روی تنورکان به طرف شمال با کمی تمایل به شرق راه را ادامه می دهیم وبعد از رد کردن یک برجستگی در سر راه به گردنه ی بین دو قله می رسیم .این گردنه راهم گردنه ی تنورکان می گویند. از آن جا به خط الراس شاه البرز می رسیم و به سمت غرب پیش می رویم تا به خود قله ی شاه البرز یا به قول محلی ها البرز می رسیم. فاصله بین تنورکان و شاه البرز حدود 1ساعت و سه ربع است.

ارتفاع قله:
3691 متر
عوارض طبیعی موجود:
وجود رودخانه‌های فصلی و دائمی در طی مسیر
طول مسیر:
19 کیلومتر

زمان  مناسب برای صعود به قله:
7 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
آب و هوای کوهستانی و ییلاقی است.
بهترین فصل صعود به قله:
تابستان
یخچال ها:
پرتگاه ها و یخچال های دائمی دره بزرگ البرزچال قرار دارد، که به سمت روستاهای دره الموت، کشیده شده است.
چالش های موجود در مسیر:
ضریب خطر منطقه: بی خطر
آبشارها و چشمه های مسیر:
میزان بارندگی نسبتا زیاد این منطقه کوهستانی و چشمه‌ساران فراوان و رودخانه‌های فصلی و دائمی آن، منشاء وجود و پیدایش آبشارهای زیادی است و این از دیگر جلوه‌ها و زیبایی‌های طبیعی طالقان به شمار می‌رود.
آبشارهای متعدد فصلی و دائمی در انحناء و سینه کوه‌ها و دامنه ارتفاعات، چشم‌ها را می‌نوازد. مشهورترین این آبشارها عبارتند از: آبشار «شلبن» در جنوب روستای بزج، آبشار «ترنو» در جزینان دربند و آبشار «آسکان» در روستایی به همین نام، آبشار کرکبود در حاشبه شمالی روستای کرکبود ، آبشار «سفیدآب» در جوار مزرعه و کوهی به همین نام که در غرب قله شاه‌البرز واقع است.

جان پناه ها و محل های تامین آب:
فاقد جان پناه
آب کافی به همراه داشته باشید.


پوشش گیاهی منطقه:
این منطقه بسیار سرسبز و دارای باغات متعدد میوه میباشد که شامل سیب و گردو گیلاس گلابی وزرشک کوهی زالزالک و درختان چنار و بید و گیاهان علفی دارویی و تزئینی مثل ریواس تره کوهی کاسنی، آویشن و ...میباشد.


پوشش جانوری منطقه:
خرگوش، کفتار، گراز، شغال، گرگ، خرس ، عقاب، دم جمبانک، زاغچه، قوش، کبک
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]