جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله زرین کوه

مشاهده وضعیت هوای قله زرین کوه در هفت روز آینده
زرین‌کوه با بلندای 3973 متر بلندترین قلهٔ خط‌الرأس زرین‌کوه از رشته‌کوه‌های فیروزکوه است و در جنوب دریاچه‌های تار و هویر در دهستان ابرشیوه شهرستان دماوند جای گرفته‌است. گستردگی این رشته از شهر دماوند تا پل دلیچای است. بستر رودخانه‌های تار و دلیچای در راستای این رشته‌کوه گسترده شده‌اند. جبههٔ شمالی قله، پرتگاه با سنگهایی خردشده است. این پرتگاه پی‌آمد آب‌شدن یخچالها و سرازیر شدن آن‌ها به‌سوی کوهپایه است.
قله زرین کوه بر روی خط الراس شرقی – غربی در البرز مرکزی و در جنوب خط الراس دوبرار و دریاچه های تار و هویر قرار دارد. در جنوب این قله روستاهای آینه ورزان – خسروان و جابان قرار دارند. در دامنه های این کوه، انواع گیاهان دارویی و گل های فراوان از جمله کنگر، گون، آلاله زرد، لاله سرخ، لاله زرد، شقایق، آویشن، پونه، والک، نعنا کوهی و تره کوهی را می توان یافت.
بررسی توپوگرافی قله :خط الرأس طولانی زرین کوه از شرق به غرب از حد فاصل آبادی دلی چای تا شهردماوند امتداد می یابد واز قلل متعددی تشکیل گردیده که مهمترین آنها چمند آب واشته در می باشند. شاخک قله مانند سل در جنوب قله اصلی و سراسر جناح کاسه مانند شمالی آن توسط دیواره های مرتفعی احاطه گردیده است.
مسیر صعود به قله: در جاده فیروز کوه پس از آینه ورزان و خسروان به آبادی بزرگ جابان می رسیم.با عبور از باغ های ده وخانه های روستایی وارد دره جابان می شویم و در امتداد رودخانه آن با عبور از کنار چندین گوسفند سرا به آخرین آنها در زیر تنگه ای مرتفع و محاط به چند دیواره برمی خوریم (۱) اینجا تنگه سل می باشد که شاخک نوک تیزآن به خوبی در شمال تنگه به چشم می خورد. آبشار کوتاهی نیز در آن جریان دارد. از کنار آبشار ارتفاع گرفته وارد تنگه سل می شویم. در حالی که بوی عطر گون های وحشی فضا را پر کرده است.شیب نسبتاً تندی را درون کاسه جنوبی زرین کوه به سمت شمال ادامه می دهیم. مسیر به تدریج ارتفاع می گیرد و پس از مدتی از طریق دهلیز حد فاصله زرین کوه تا سل که در سمت چپ ما قرار گرفته است. (۲) به سمت لبه خط الرأس، صعود سنگین را آغاز می کنیم. بر ارتفاع لحظه به لحظه اضافه شده بالاخره پای بر لبه یال جنوبی قله وبر فرازشاخک سل می گذاریم.(۳)اینجا نقطه زیبایی است.قله برج وار وصخره ای اشته در به ار تفاع۳۴۵۳ متر به خوبی در قسمت غربی دیده می شود. قلل نوک تیز یال زرین کوه همچنان تا شهر دماوند ادامه دارند ودر شرق پس از قله شرقی زرین کوه ادامه این خط الرأس با تپه ماهورها ویال های بی انتها تا دلیچای ادامه می یابد. اثری از دماوند نیست.در قسمت شمال ما سر بالایی لبه یال است که همچنان بالاتر از ما قرار دارد. استراحت کوتاهی کرده سپس به آرامی ادامه راه می دهیم تا بعد از یک تپه کوچک پای برنوک قله زرین کوه بگذاریم.قله بر فراز دیواره ای هولناک قرار گرفته است.در زیر پایمان نقش آسمان در دو نقطه بر روی زمین افتاده است.به قدری منظره دیدار دو دریاچه تار و هویر وخط الرأس دوبراراز این نقطه زیباست که چشمان ما وحواسمان را تا مدت ها به این دیدار جلب می کند.موج شادی بخش بادآب های دریاچه تار را مواج می سازد و همراه ملودی شادی بخش امواج،منظره دوبرار برروی آب هردودریاچه می رقصد.دیواره های ریزشی بزرگی جناح شمال قله را پوشانده اند که از اینجا خلیی هراس انگیز به نظر می رسند حال به آسمان می نگریم. قله دماوند از پس خط الرأس ۴۲۵۰ متر دوبرار و انگمار به وضوح سر به آسمان کشیده است. سراسر خط الرأس دوبرار قابل رویت است ومی توان تمامی قلل آن را شمرد و یال ها ودره هایش از هر نقطه ای بهتر و جالب تر به نظر می رسند.با دیداری از این مناظراز طریق مسیر مستقیم تا قله سل وادامه شیب تند زیر قله سُل به صورت زیگزاگ خودرا به تپه های بزرگ پس از آن می رسانیم. امواج تپه ها را به سمت جنوب ادامه می دهیم تا اینکه بر بالای آبادی خسروان قرار می گیریم.

شهرهای نزدیک :
تهران
رشته کوه:
البرز غربی
مسیرهای صعود:
قله زرین کوه را از چهار مسیر می‌توان صعود کرد. سه مسیر از یال‌های جنوبی و یک مسیر از یال شمالی
۱- شایع‌ترین مسیر صعود به این قله روستای خسروان است که توسط دو یال به یال زیر قله می‌رسد. یک یال در غرب روستا قرار دارد که شیب تندی دارد و یال دیگری در شرق روستا است که بهترین نشانه برای این یال وجود سه آرامگاه در ابتدای مسیر است.
۲- مسیر روستای آینه‌ورزان اغلب در زمستان صعود می‌شود که خطر ریزش بهمن در این مسیر بسیار کم است.
۳- مسیر روستای جابان که از یال جنوب شرقی به قله زرین کوه میرسد.
۴- یال شمالی از دریاچه تار صعود می‌شود. این مسیر برای فرود در تابستان بسیار مناسب است.
ویژگی‌های مسیر صعود زرین‌کوه از روستای جابان:
تقریبا در اغلب نقاط مسیر آنتن‌دهی موبایل وجود داشت.
در ابتدای مسیر و در دره آب رودخانه جاری است.
صعود این قله در زمستان به تجهیزات کامل زمستانه و آمادگی جسمانی کامل نیاز دارد.
قله دید بسیار خوبی به قله دماوند و خط‌الراس دوبرار و همچنین دریاچه تار و هویر دارد.
مسیرفرود این مسیر به دلیل برف موجود در منطقه طولانی است.
نحوه دسترسی به منطقه:
برای دسترسی به منطقه باید خودمان را به روستای جابان(فیروزکوه) برسانیم. این روستا در ۸۰ کیلومتری شرق شهر تهران قرار دارد.

ارتفاع قله:
3973 متر
عوارض طبیعی موجود:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
طول مسیر:
10 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
6 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
با مراجعه به قسمت هواشناسی کوهستان از سایت www.gholleh.com اطلاعات خود در زمینه هواشناسی قله رامشاهده بفرمایید.
بهترین فصل صعود به قله:
وضعیت قله در زمستان :ناگفته پیدا است که عبور از طریق دره سُل در زمستان امکان پذیر نیست.صعودبه زرین کوه در زمستان از طریق شاخک سُل توأم با طوفان و باد شدید غربی و کمی برف می باشد
یخچال ها:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
چالش های موجود در مسیر:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
آبشارها و چشمه های مسیر:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
جان پناه ها و محل های تامین آب:
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
پوشش گیاهی منطقه:
در دامنه‌های این کوه، انواع گیاهان دارویی و گل‌های فراوان از جمله کنگر، گون، آلاله زرد، لاله سرخ، لاله زرد، شقایق، آویشن، پونه، والک، نعنا کوهی و تره کوهی را می‌توان یافت.
پوشش جانوری منطقه:
این منطقه زیستگاه پرندگان و حیوانات بسیاری همچون آهو، قوچ، میش است.
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]